Snabdevanje prirodnim gasom Sombora
Cetvrtak, 15 januar 2009

Sombor-gas dooPrvi put od početka bavljenja distribucijom prirodnog gasa „Sombor-gas“ je bio prinuđen da od 07.01.2009. godine potpuno obustavi isporuku gasa do svojih potrošača. Razlog je potpuni prekid dotoka prirodnog gasa na primopredajnom mestu GMRS – SOMBOR 1 od strane JP SRBIJAGAS. To se dogodilo dan nakon što je potpuno obustavljena isporuka prirodnog gasa iz uvoza i jedinog dobavnog pravca: Rusija-Ukrajina-Mađarska. Delimična normalizacija je usledila 09.01.2009. godine oko 18 h, interventnim uvozom od strane Mađarske, Austrije i Nemačke.

Ovim uvozom zadovoljene su potrebe samo prioritetnih potrošača. „Sombor-gas“ kao i ostala distributivna preduzeća u Srbiji, poštujući uputstva JP SRBIJAGAS kao uvoznika i transportera prirodnog gasa, za sada isporučuje gas prioritetnim potrošačima (zdravstvene ustanove, škole, dečija obdaništa, pekare) i domaćinstvima.

U Somboru od 1700 priključenih, 1305 domaćinstava aktivno koristi gas kao energent.

Kako je potpuno nesporno da je interes svih aktera ove krize u snabdevanju prirodnim gasom, da se ona što pre okonča, verujemo da će uskoro uslediti normalizacija snabdevanja i da će gas ubrzo poteći do svih naših potrošača.

Prilika je da zamolimo sve naše potrošače na razumevanje i strpljenje.

 
< Prethodno   Sledeće >